• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Loogbeits Kasteel eik 250ML

1 / 1
€14,95
Loogbeits is een kleurbeits wat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden, om meubels te verouderen of te vergrijzen. Het product is bedoeld om op eikenhout, steigerhout, grenen of teakhout toe te passen.
Rendement: 8-10 m2 per liter sterk afhankelijk
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Loogbeits Kasteel eik 250ML

Algemeen
Loogbeits is een kleurmiddel wat toegepast wordt op kaal of onbehandeld hout. Loogbeits kan op verschillende houtsoorten worden aangebracht maar op elk houtsoort kleurt de loogbeits anders.

Toepassing
Eikenhout
In eikenhout zitten looizuren, deze geven een reactie bij het aanbrengen van de loogbeits. Dit heeft te maken met de hoeveelheid looizuur wat in het eiken zit. Bij eiken geeft de loogbeits het hout de warmste en natuurlijkste uitstraling.

Vurenhout / Grenenhout
Bij vurenhout / grenenhout en lichte houtsoorten wordt de kleur iets scherper en minder natuurlijk van kleur. Wij adviseren na te bewerken met Bottled by Esatto wasvernis, hierdoor krijgt het hout een mooie verouderde uitstraling.

Teakhout
Het rood in het teakhout blijft vaak door de loogbeits heen slaan, hierdoor kan loogbeits het een paarse uitstraling geven. Wij adviseren na te bewerken met Bottled by Esatto wasvernis hierdoor verminderd het doorslaan van de ondergrond.

Voorbereiding
De ondergrond dient kaal of onbehandeld te zijn. Het is belangrijk dat het hout ontvet (Bottled by Esatto intensief reiniger) en geschuurd wordt, zodat de loogbeits in het hout kan trekken. Vooraf het hout eventueel bevochtigen om overlappingen en aanzetten te voorkomen. Voor gebruik de loogbeits goed schudden.

Aanbrengen en droogtijd
Loogbeits wordt aangebracht met een kwast. Voor een lichtere uitstraling de loogbeits verdunnen tot max. 50% met water. De kleur is zichtbaar na minimaal 6 uur.

Afwerking
Na droging kan de loogbeits afgewerkt worden met de wasvernis of mat en sterk (na 2-3 dagen). De kleur wordt voller/donkerder door de mat en sterk.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen