• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onderhoud van marmer en hout

 

Eigenschappen van marmer

Marmer is opgebouwd uit calciumcarbonaat. Hierdoor is dit natuursteen gevoelig voor krassen en vlekken. Marmer een een kristalachtige structuur. Marmer brengt een natuurlijk uistraling, elegantie en rust in huis.

Marmer is gevoelig voor zure vloeistoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan azijn, citroensap of vruchtensap. Wanneer dit in de tafel trekt ontstaat er een doffe plek. Wij raden aan de tafel droog te houden en onderzetters te gebruiken. Daarnaast is marmer gevoelig voor hitte. Plaats daarom nooit een pannen of warme glazen onbeschermd op de tafel.

Natuurlijke oneffenheden

Marmer is een natuurproduct en zal daarom nooit perfect zijn. Vaak zitten er oneffenheden en oppervlakkige fossieltjes in het blad ondanks de polijstlaag. Verwar deze imperfecties niet met beschadigingen. Het blad kan zo ruwe plekjes of kleine putjes bevatten.

Veelvoorkomende imperfecties

Elk steensoort heeft zijn eigen veelvoorkomende imperfecties. Klik hier om hier meer over te lezen.

 

Onderhoud

De marmeren bladen hebben een glanzende polijstlaag die bescherming biedt. Toch adviseren wij om het blad te behandelen met impergneer middelDeze behandeling voorziet de tafel van een extra beschermlaag tegen zuren, vocht en vuil. Daarnaast raden wij aan onderzetters en placemats te gebruiken. 

Herhaal de impregneerbehandeling ieder kwartaal voor maximale bescherming van je tafel. 

Hoe maak je marmer schoon?

Vermijd bij het schoonmaken van je tafel het gebruik van agressieve zuurhoudende middelen zoals Glassex, Dreft of vochtige schoonmaakdoekjes. Gebruik liever groene zeep of natuursteen reiniger. Gerbuik geen schuursponsjes en wrijf nooit te hard. Dit kan krassen veroorzaken. Zorg dat je de tafel altijd goed na droogt zodat er geen waterresten achterblijven. 

Bij onze onderhoudssets zit ook een speciale marmerreiniger. 

Indien er vlekken zijn ontstaan kunnen wij u adviseren over hoe deze te behandelen.

Goed om te weten
Nero Marquina marmer is extra gevoelig

Zwart marmeren tafels zijn vaak vlekgevoeliger. Zo ook onze Nero Marquina. Houd er dus rekening mee dat je deze tafel voor gebruik goed impregneert.

Ook als je de tafel behandeld hebt kunnen er vlekken ontstaan. Zuurhoudende substanties zullen bijna altijd tot vlekken leiden. Dit kan al in 10 - 30 seconden gebeuren. Let dus goed op bij het dagelijks gebruik en onderhoud. Indien er vlekken zijn ontstaan kunnen wij u adviseren over hoe deze te behandelen.

Belvédère extra sterk

Onze belvédère daarentegen is het sterkste steensoort dat wij aanbieden. Dit kwartsiet soort is een stuk harder en daardoor ook een stuk minder vlekgevoelig dan andere natuursteensoorten.

 

 

 

 

 

 

Klik hier: Hoe onderhoud ik mijn eiken meubel? Do's en Don'ts